Legszebb olasz strandok - top 20-as lista
2014. szeptember 24. írta: Szicília

Legszebb olasz strandok - top 20-as lista

Igaz, már beköszöntött az ősz, de Szicíliában azért még egy darabig váratni fog magára. Nincs is annál szuperebb érzés, amikor a hideg, esős őszi táj után kiszállunk a repülőből és megérezzük újra a mediterrán nyár illatát. Még nincs késő, hogy Szicíliába utazz és egy kicsit strandolj. Lehet már jövőre is tervezni, hiszen Szicíliában sokkal hamarabb beköszönt a tavasz is. Februárban virágba borulnak a gyümölcsfák, illatoznak a virágok és márciusban már kezd indulni a strandszezon. Tehát semmi pánik, ha most lemaradsz, jövőre még bepótolhatod.

Most pedig következzen a top 20-as lista a legszebb olasz strandokról, amelyek között természetesen szerepel Szicília is:

1.  Forno, Elba-szigete, Toszkána
Elba-szigetén 5 nagyon jó strand található, ezek közül a legnépszerűbb Biodola nyaralóhelyen van, ami sajnos a nyári időszakban nagyon zsúfolt is tud lenni. A szintén a Biodola-öbölben fekvő Forno kevésbé zsúfolt és nagyon hangulatos öböl szép villákkal és dús növényzettel körülvéve.

2. Levanto, Liguria
Ugyan kisebb strand, de szép homokos és a szörfösök kedvelt találkozóhelye.

5058108366_d170577ed6_z.jpg
3. Cefalu - Szicília
Szinte mindenki ismeri a város nevét, mert a nagyon kedvelt nyaralóhely a külföldi turisták körében. Nem véletlen, hiszen homokos tengerpartja és az azt körülvevő város tényleg szemet gyönyörködtető és nem olyan "túlfejlesztett" nyaralóhely, mint Taormina.

4. Acquavivetta, Elba-szigete, Toszkána
Úszásra kiválóan alkalmas strand Acquavivetta, Elba-szigetén. Apróköves tengerpart nagyobb sziklákkal tarkítva, de kisgyermekes családok is bátran jöhetnek ide nyaralni, mert biztonságosan lehet a vízben lubickolni még a kicsiknek is.

5. Spiaggia del Fornillo, Positano, Amalfi-partvidék
Míg Positano nem tartozik a sziget legolcsóbb helyei közé, nagyon szépek és kevésbé zsúfoltak az itteni strandok. Sziklák és dús zöld növényzet biztosítja a tengerpart festői hátterét. A Pupetto hotel, ami szinte követi a part egész vonalát a legolcsóbb hely, ahol kitűnő ételeket fogyaszthatunk Positanoban.

6. Sant' Andrea, Elba-szigete, Toszkána
Finomhomokos tengerpartja sok fürdőzőt vonz. Élénk a strandélet, napágyakkal, bárral. Unatkozni nem fogsz itt, az biztos. Természetes sziklákból kialakult hullámtőrőnek köszönhető a sekély és kevésbé hullámzó tenger. Lehet csónakot bérelni, szörfözni vagy éppen búvárkodni is.

7. La Guardia, Elba-szigete, Toszkána
Mivel Elba-szigetén kb. 150 strand van, ezért nem nehéz találni egy olyat, aholy nyugodtan relaxálhatsz, ha arra vágysz. La Guardia vagy más néven La Polveraia egy védes, apróköves strand, ami még a nyári főszezonban is nyugalmas hely. Nagy sötét sziklák csodálatos látványt nyújtanak az átlátszó, kristálytiszta vízben.

8. San Domino, Tremiti-szigetek
A Tremiti-szigetek legzöldebbike San Domino, ahol még a nyári hőségben is árnyat adnak a fenyők. Calla delle Arene a sziget homokos strandja, éppen ott található, ahol a komp is kiköt. Viszont itt a nyári időszakban nagyon sok a turista. Érdemes a Villagio TCI jelzést követni és ellátogatni Calla dello Spido-ra, ahol számos kisebb öblöt találunk.

9. Tonnara di Scopello, Riserva Naturale Dello Zingaro
Régen tonhalászatból élt a város. Szinte már túl festői ahhoz, hogy igaz legyen. Az elhagyatott halászházak, régi őrtornyok nagyon romantikussá teszik a vidéket. A strand szintén elsőrangú. 

10. Torre Guaceto, Puglia
Csodálatos természetvédelmi terület, ahol a strandolók még kiélvezhetik a tengerpart háborítatlanságát. Különösen azért, mert a legtöbb olasz strand már kicsi túlszervezett is. Homokos strandja kellemes sétákra invitáló, a tenger pedig kiválóan alkalmas búvárkodásra.

11. Rinella, Salina, Lipari-szigetek
Olyan, mintha egy mesés görög szigeten járna az ember és nem Olaszországban. Fekete homokos tengerpart és felette húzódó halászkunyhók. Naplementenézésre kiválóan alkalmasak a helyi bárok.

12. Maratea, Basilicata
Gyönyörű tengerpart, legalább 50 apró öböl, melyek kevésbé zsúfoltak a nyár folyamán. A partvidéket körülvevő hegyeknek köszönhető, hogy itt nem fejlesztették túl a területet. A legtöbb strand könnyen megtalálható. 

84382942_14-660x439.jpg
13. Mazarró, Szicília
Taormina közvetlen közelében található strand, sokkal hangulatosabb, mint a Giardini-Naxos nagy üdülőközpont. Városnézés után a legkellemesebb hely, hogy kicsit megpihenjünk. Sokat fotózott partközeli szigetecske, festői trattoriák, sikló, amin utazva gyönyöködhetünk a tájban. Kell ennél több?


riserva-Vendicari.jpg
14. Reserva Naturale di Vendicari, Szicília
Nototól 10 km-re fekszik ez a lenyűgöző természetvédelmi terület, ahol természetesen makulátlan strandokkal találkozunk. Hosszú finomhomokos part, októbertől máricusig az itt fekvő sós tavaknál számtalan madarat csodálhatunk meg pl. flamingót, gémet, gólyát, pelikánt.

15. Cala Gonone, Szardínia
Korábban csak hajóval volt elérhető ez különleges hely, mára már alagutat válytak a 900 méter magas sziklába és az ezen keresztülfutó SS125-ös számú úton juthatunk le a partra. Szerencsére a terület fejlesztése nem ártott ennek az idilli állapotnak. 

16. Alghero, Szardínia
Szardínia legelragadóbb városa, ahol strandok kiválóak, de sajnos hatalmas hotelek övezik őket. Ha viszont nagyobb nyugalomra vágysz, akkor 8 km-re délre található két kiváló strand, ahol fehér a homok és kristálytiszta a víz, Le Bombarde és Lazaretto a nevük.

17. Anzio, Lazio
Mindössze 40 km-re fekszik Rómától, mely méltán híres történelméről és strandjáról is. 1944-ben szinte teljesen megsemmisült a város, de Nero római császár legkedvesebb villája is itt feküdt. Homokos strandja északra fekszik a városközponttól.

18. A Lido városok, Emilia-Romagna
35 km-es tengerparton összesen 9 üdülőváros található, ahol az éjszakai élet is nagyon pezsgő, jó hír ez azoknak, akik a közeli, de kevésbé izgalmas Ravennába utaznak.  Marina di Ravenna és Punta Marina zsúfolt strandok, de északabbra nyugalmasabb partokat is felfedezhetsz pl. Porto Corsini, Casalborsetti vagy éppen Marina Romea.

19. Marina di Vasto, Abruzzo
Vasto ősi városa tulajdonképpen csak a strandról szól. Nem véletlen, hiszen a tengerpart tökéletes: homokos, pálmafákkal és strandkunyhókkal szegélyezett.

20. La Pelosa, Szardínia
A sziget legcsodálatosabb strandja, La Pelosa, ahol a homok finom, a viz türkizszínű és a kilátás a Piana és Asinara-szigetekre pedig lélegzetelállító.

13509940593_3a48472c0e_z.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szicilia-szicilia.blog.hu/api/trackback/id/tr806727375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása